Quickpick

De volledige naam is eigenlijk : Quickpick : Island of Monster Masks, en dit is het eerste spel van Ares in een nieuwe lijn van innovatieve spellen gebaseerd op de mogelijkheid om zeer snel acties te kiezen en uit te voeren. Vooral het gebruik van jou perceptie vaardigheden, zoals zaken herkennen of zaken uit te drukken of door geluiden te maken. Iets dat we van Ares niet gewoon zijn.


Bij Island of Monster Masks komen de spelers aan op een eiland dat bewoond wordt door rare wezens. De spelers beginnen zich stap voor stap aan deze situatie aan te passen door zelf grote maskers te dragen. Het enige nadeel is dat ze mekaar dan niet meer kunnen herkennen.


Het spel mechanisme combineert het herkennen van patronen, behendigheid en acties die tegelijkertijd worden uitgevoerd. De actieve speler trekt van een stapel een mime kaart en zal proberen het gezicht of masker dat daarop afgebeeld staat na te bootsen, terwijl de andere spelers proberen te raden welk monster hij tracht uit te beelden. Indien een speler dit juist kan raden, krijgt deze speler en de actieve speler beiden een masker. Je kan jezelf al voorstellen dat dit - al dan niet na een paar biertjes - dit hilarische beelden kunnen opleveren. De winnaar op het einde van het spel is die speler die de meeste maskers wist te verzamelen.


Dit spel werd geschonken door Ares en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-8
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts