Take a train

De bedoeling bij Take a Train is om je fortuin uit te breiden door slim te investeren in rollend materiaal. En met rollend materiaal zal je al wel door hebben dat we hier over treinen spreken. Een treinspel - maar niet zoals je een standaard treinspel kent.


De spelers zijn investeerders die mekaar terug vinden op de veiling van locomotieven. Ze proberen de beste locomotieven aan te kopen. Deze locomotief kaarten zijn niet de enige beschikbare kaarten om aan te kopen. De spelers zullen ook strijden om de meest waardevolle spoorwagon. Het spel speelt zich in 3 rondes, die elk uit 2 fasen bestaan. In de eerste fase gaan de spelers bieden op de locomotiefkaarten. De manier van bieden zal bepaald worden door 1 van de 6 veiling tokens te trekken. Tijdens het bieden op de kaarten, moeten de spelers niet alleen op de prijs letten, maar ook vermenigvuldigingsfactor op die kaart. Hoe hoger, des te groter de mogelijke voordelen. Ook de snelheid van de locomotief is van belang.


Eenmaal alle spelers 3 kaarten gekocht hebben, begint de 2de fase. Nu worden de wagons aan hun locomotief gehangen. Er dien nu ook de keuze gemaakt te worden : of neem een open wagonkaart en hang deze aan één van de locomotieven, of pas en neem geen kaart, of betaal om de open kaarten op tafel te vervangen en dan een wagonkaart te kiezen.


Een ronde is ten einde als er een locomotief van een speler een 5de wagon krijgt. Op dat moment tellen alle spelers hun voordelen. Elke speler telt de waarde van de wagons die aan de locomotief hangen, daarna wordt die score vermenigvuldigd met de vermenigvuldigingsfactor van de locomotief.
Dit herhaal je voor elke locomotief. Na 3 rondjes wordt het grote totaal berekend en is de winnaar gekend.

Dit spel werd geschonken door G3 en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30-60 minuten

Reacties

Populaire posts