Voilà!

Super lenige acrobaten, snelle jongleurs en dappere vuurvreters, dat is wat een circus allemaal voor staat. Eindelijk kan jij ook deel uit maken van deze gekke bende met dit spel met de klinkende naam Voilà. Dit is een erg snel behendigheidsspel voor je vingers met een flinke dosis geluk.


Elke speler zal proberen om zoveel mogelijk punten te verzamelen door verschillende dexterity opdrachten te volbrengen. Tijdens een speelbeurt mag de actieve speler een token uit een zak trekken, waarop staat hoeveel taken hij moet volbrengen. Dat kan geen enkele zijn, 1 of 2. Deze speler heeft wel een beperkt tijdsslot waarin hij dit kan doen, en dat wordt verborgen gehouden voor hem door een andere niet actieve speler.

Na het trekken van een token uit de zak, trekt de speler het overeenkomstig aantal kaarten en tracht de taken die daarop staan uit te voeren. Er zijn veel taken die opdrachten bevatten zoals werp het token in de lucht en vang het terug op, of maak een toren van acrobaten enz ... Nadat de speler zijn taken volbracht heeft, kan deze stoppen en de punten op zak steken, of beslissen om nog verder te gaan om nog meer punten te scoren. In het laatste geval mag hij nog een token uit de zak trekken, maar als hij verder speelt, moet hij al die taken klaar hebben voordat hij mag stoppen. Is de tijd op, verliest hij alle punten die hij al had. Het spel is ten einde nadat elke speler 3 keer de actieve speler is geweest, en de winnaar is die speler met de meeste punten op zijn kaarten die hij krijgt als hij binnen de tijd stopt.

Dit spel werd geschonken door Brain Games en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts