Agricola revised edition

Iedereen zal vast en zeker wel Agricola kennen of enkele keren gespeeld hebben. Zo niet zouden we dit ten zeerste aanraden eens te doen voordat je verder gaat met dit artikel te lezen. Agricola zag het levenslicht al in 2007, en bekleedde sindsdien de top 3 op boardgamegeek. Alhoewel het vandaag op nog een mooie 8ste plaats staat - en terecht.


Onlangs bracht Mayfair Games een nieuwe 'revised edition' uit. Deze nieuwe versie is opgefrist en aangepast voor een nieuwe generatie van spelers. Of hoe een winning game - want het heeft talrijke prijzen gewonnen - nog beter kan worden. Behalve de vernieuwde spelregels en gameplay, zijn ook de vierkantige blokjes hout vervangen door echte figuurtjes, zowel de dieren,de groenten als de mannetjes. Alle kaarten die in het basisspel te vinden zijn, kan je hier ook terug vinden, maar als extra zitten alle uitbreidingen er bij, met de nodige aanpassingen aan deze revised editie.


De spelers starten het spel met 2 familieleden die een een houten boerderij wonen met 2 kamers. In elke ronde zal elk familielid 1 actie mogen kiezen. Als ze hout en klei verzamelen kunnen ze hun huis uitbreiden, maar ook hun familie zelf. Daardoor kan je meer acties uitvoeren. Maar het groeien van de familie heeft ook nadelen : je moet ze allen op tijd eten geven. Om aan eten te geraken zal je velden moeten bewerken en zaadjes planten. Tijdens de oogst tijd levert jou dit dan groentes op. Dieren in de weide planten zich voort, en een omheining en/of stal is dan ook niet te missen. Door bepaalde beroepen uit te voeren of jou huis te verbeteren kan je een stapje dichter bij de overwinning komen. Punten verdien je namelijk door je huis te renoveren, door je familie uit te breiden of voldoende dieren te kweken en voedsel te oogsten.Deze nieuwe versie speelt nog vlotter, ziet er veel mooier uit dan de originele versie en is een must-have upgrade voor de echte liefhebbers. We verwachten dan ook vele 'oudere' Agricola's achtereen die te koop zullen staan nadat de eigenaars zich deze prachtige editie hebben aangeschaft.Een filmpje met wat je allemaal in de doos kan vinden kan je hier bekijken :Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 - 150 minuten
Mayfair Games


Reacties

Populaire posts