Gipfelstürmer

Degene die de dalen en de bergkammen wil overwinnen, zal die persoon moeten zijn die als eerste 2 van zijn pionnen/geiten op de top van de berg krijgt. GipfelStürmer is geen alternatieve Duitse naam voor een Stormtrooper, maar betekent bergbeklimmer, en dat is dan ook wat jullie in dit spel mogen doen : een berg ophollen.


Je hebt 2 dingen nodig bij dit spel : een beetje geluk met de dobbelstenen, en een beetje geluk door op de juiste plaats op het juiste moment te zijn. In jou gevecht om de top van de berg te bereiken, zullen je tegenstanders proberen om jou terug naar de voet van de berg te verdringen. Maar niet getreurd, jij kan hetzelfde bij hen flikken.


De 5 pionnen in dit spel die je ter beschikking hebt zijn 5 berggeiten. Tijdens je beurt mag je tot 3 maal met de dobbelsteen werpen. Op het einde van je beurt, kijk je of je voldoen aan de voorwaarden om één van je berggeiten te laten beweging richting bergtop. Elke bergpad heeft zijn eigen dobbelsteen combinatie. Hoe dichter bij de piek, des te hoger het dobbel resultaat zal moeten zijn. In het begin is het dus een kwestie van bijvoorbeeld 3 dezelfde waardes te dobbelen, maar hogerop heb je misschien al een full house of 5 dezelfde dobbelstenen nodig.

In de vakjes op het bovenste gedeelte van de berg, is er plaats voor slechts 1 berggeit. Mocht jou geit een plaats bereiken waar al een geit staat, mag je één van je geiten één vakje richting bergtop duwen, en daarbovenop mag je een geit van een tegenstander een duwtje richting dal geven. De speler die als eerste 2 geiten boven op de berg krijgt is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Amigo Spiele en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts