Gobblestones

Gobblestones is een spel waarbij je tegels moet aanleggen en waarbij de spelers kleine hongerige goblins zijn die maar al te verlekkerd zijn op stenen.
Tijdens het spel zal je proberen zoveel mogelijk waardevolle stenen op te eten, en de goblin die op het einde het dikste is, is de winnaar : etenstijd dus !


Het speelveld wordt klaar gemaakt door 9 spelborden in het midden van de tafel te leggen, in een vierkant van 3 op 3 borden. Elk spelbord heeft 25 vakjes afgeprint die zelf ook in een vierkant van 5 op 5 staan. Elke vakje heeft één van de 5 kleuren en één van de 6 getallen. In het totaal zal je dus een speelveld hebben van 15 vakjes aan elke zijde.
 

De spelers starten met verschillende 1 op 1 tegeltjes, en elke tegel heeft dus 1 van de 5 verschillende kleuren. Tijdens een speelbeurt mag je exact 5 acties uitvoeren : eerst speel je tussen de 0 en de 5 tegels, en daarna mag je tussen de 0 en de 5 tegels trekken. Speel je zo bijvoorbeeld 4 tegels, mag je er 1 bijtrekken. De tegels speel je op het speelbord, net zoals je bij scrabble letters aanpuzzelt. Je dekt in deze versie de overeenkomstige kleuren van het speelbord af, en je scoort de getallen die je afdekt.
Er is 1 restrictie in het plaatsen van tegels : Je mag geen tegels leggen zodanig dat er een gebied van 2 op 2 afgedekt is.


Dit spel werd geschonken door RnR Games en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts