Pengoloo

Pengoloo zal in 2007 al het levenslicht. Maar Blue Orange heeft hiervan een nieuwe versie in 2015 uitgebracht, en het is deze die we jullie mogen presenteren.


Welgekomen op de Zuidpool. De pinguïns hier hebben er weer een zootje van gemaakt : ze zijn hun ei kwijt. Je zou denken dat zo een wit ding moeilijk terug te vinden zijn in de sneeuw, maar deze eieren zijn fel gekleurd. Aan jou om met de dobbelstenen te dobbelen en de overeenkomstige eieren van de pinguïns te vinden, die onder de ludieke beestjes verstopt zitten. Ben je als eerste om zo 6 eieren te vinden, ben je de winnaar. Behalve een tikkeltje geluk zal ook je geheugen je niet in de steek mogen laten.De spelers dobbelen met gekleurde dobbelstenen, en zoeken dan naar eieren in die kleuren. De clue van het spel is dat je eieren kunt vinden die al gevonden waren, maar niet mochten opgepikt worden omdat die kleur niet gedobbeld was. Als dat het geval is mag je nogmaals een beurt spelen. Met de geavanceerde regels kan je eieren gaan stelen van de andere spelers.
Dit spel is ideaal voor de jongere kinderen, zeker als ze van pinguïns houden.  Het spel zal hen de kleuren leren en leren te memoriseren.

Een duidelijk en bondig overzicht kan je in dit filmpje bekijken :


Dit spel werd geschonken door Blue Orange en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts