Rattle, Battle, Grab the Loot

Als kapitein van je eigen schip kies je voor het ruime sop in deze Rattle, Battle, Grab the Loot. Jij gaat op zoek naar handelsschepen die kostbare goederen bij hebben en je gaat ze plunderen ! Maar eerst moet je nieuwe bemanningsleden inhuren en jou schip uitbreiden vooraleer je jou schat aan de piratenkoning afgeeft.


Elk spelletje dat je zult spelen zal telkens weer anders zijn. De combinatie van dobbelen met dobbelstenen en een stapel kaarten die rijkelijk gevuld is met scenario's, maakt dit spel elke keer weer uniek. Elke ronde bevechten de spelers handelsschepen en andere schepen, met als enig doel om zo veel mogelijk buit bijeen te krijgen als mogelijk. Eén speler neemt de dobbelstenen van alle spelers, schud ze flink en smijt ze dan in de doos om de uitkomst van het gevecht te bepalen. Belanden jou dobbelstenen in de doos, en hebben ze een bepaald symbool bovenaan liggen, dan zal dit het resultaat van het gevecht bepalen. Daarna eigenen de spelers al dan niet hun buit toe.


De spelers mogen nu terug naar de haven gaan om hun schip te verbeteren of uit te breiden, of om bemanning te zoeken, of om hun buit aan de piratenkoning te geven. Als de spelers hun boot uitbreiden, gebruiken ze echte materialen om aan hun boot te plaatsen, waardoor er elke boot anders zal uit zien. Je kan 10-tallen verschillende stukken in de speldoos vinden om je boot uit te breiden. Er zijn zelfs erg unieke bemanningsleden op stukken boot die jou boot erg speciale eigenschappen kan geven. Op het einde van het spel wint de speler die het meeste kon schenken aan de piratenkoning.


Dit spel werd geschonken door Portal Games en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45-60 minuten

Reacties

Populaire posts