Sandcastles

Yay Games, jullie waarschijnlijk nog niet erg bekend ? Onlangs stelden we jullie Frankenstein's bodies van hen voor. Misschien dat er nu een belletje gaat rinkelen ?


Het is zomervakantie ! Grijp jullie schopjes en emmer en rep je naar het strand om het mooiste zandkasteel te bouwen. Deze Sandcastles is een lucht en eenvoudig, doch strategisch kaartspel. De kaarten in het spel bestaan uit emmers, krabben en meeuwen. Jij kan onderdelen van een zandkasteel stelen van een andere speler. En zodra je zandkasteel volledig is, kan je naast punten voor dat kasteel ook nog bonus punten verdienen. Je dient wel constant op te letten want andere spelers kunnen dus een deel van jou kasteel komen jatten en zo met je bonus punten gaan lopen.


Je kan dit tot 7 spelers spelen, maar er is ook een variant voor met 2 of zelfs op je eentje te spelen. Het spel is zo eenvoudig dat je maar 2 beurten nodig hebt om de regels te leren. In april van dit jaar won dit spel de 'Griffie Award for Best Card Game', een prijs die uitgereikt word op een fantasy en spellenbeurs te Schotland.


Dit spel werd geschonken door Yay Games en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 1-7
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts