The Cohort

Mage Company heeft zonet 2 nieuwe spellen uitgebracht : The Cohort en Carrotia. Beiden spellen zijn erg eenvoudig een eerder gericht op kinderen en families, iets wat we van Mage Company niet gewoon zijn.


Bij deze The Cohort flitsen we onszelf terug naar de Romeinse tijd. Het zal tijd worden om je zwaard aan te scherpen en je schild op te poetsen, wan de almachtige Caesar heeft de opdracht gegeven aan al zijn commandanten om de legioenen te verzamelen. The Cohort is een snel kaartspel waar de spelers om ter snelste een legioen moeten samenstellen om te tonen aan Caesar dat ze de beste commandant zijn in zijn leger.


Een legioen bestaan uit 3 verschillende Cohorts, en elke Cohort bestaat uit 1 van de 7 verschillende types van eenheden : Praetorians, Catapults, Centurions, Sagittarii, Equites, Legionaries en Velites. Tijdens een speelbeurt  trek je 2 kaarten, je mag er één houden en de andere geef je aan de speler van jou keuze. Die gekozen kaart kan je in je hand houden, of je kan er een Cohort van maken. Maar opgelet, zolang een Cohort niet volledig is, zal die zijn eigenschap tegen jou werken. Dus maak ze zo snel mogelijk volledig, en stuur de plannen van jou mede commandanten in de war, en toon aan Caesar dat jij het beste legioen kan vormen in het grote rijk.


Dit spel werd geschonken door Mage Company en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : Vanaf 10 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts