Allies : realm of wonders

Het bordspel Realm of Wonder kennen jullie al van vorig jaar januari. Om de review erop na te lezen, klik dan hier. Vandaag is er het 2-persoons kaartspel : Allies : Realm of Wonders. Geen uitbreiding maar een stand-alone spel.


Beiden spelers kiezen 2 karakters om zo een eigen stapels kaarten te vormen. Het spel speel je over 4 rondjes, en gedurende elke ronde zullen de spelers vechten over de regio kaarten die in het midden van de tafel open liggen. Elke nieuwe stam kaart die gespeeld wordt zal de spelsituatie wijzigen, en heeft dan de mogelijkheid om de kracht van de kaarten van de tegenstander af te zwakken, of om je eigen kaarten te versterken.


Een ronde is ten einde als alle plaatsen door regio kaarten bezet zijn. Op dat moment zal er een gevecht plaatsvinden rondom elke regio kaart. De sterkste stam kaart in elke regio zal overwinningspunten opleveren voor die speler. Bij de volgende ronde worden er nieuwe regio kaarten geplaatst op de tafel, en de vorige komen op de aflegstapel. De speler met de meeste punten na 4 rondjes is de winnaar.


De spelregels kan je hier bekijken - in het Nederlands :Dit spel werd geschonken door Tactic / Mindwarrior en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2
Speelduur : 30 min
Leeftijd : vanaf 8 jaar

Reacties

Populaire posts