Bastion

Het kasteel is onder aanval ! Hopen monsters troepen samen vlakbij de oude muren en staan op het punt om de kasteel poort in te beuken. De berg reuzen vertrappelen de akkers, vuur rijders branden de nederzettingen in de buurt plat, en de ijsdraak heeft zich bovenaan in de toren van de citadel genesteld, tot groot ongenoegen van de inwoners van het bastion. Enkel een paar moedige helden staan tussen de vijanden en hun ultieme overwinning.


Bastion is een coöperatief spel waarbij je het kasteel moet verdedigen. De setting is de Berserk wereld, en je kan het met 1 tot 4 spelers spelen. Het kasteel bevindt zich in het midden van het spelbord en wordt bedreigd door een enorme verscheidenheid van vijanden, gaande van gevaarlijke beesten, woeste krijgers, verschrikkelijke monsters, reuzen, tovenaars en zelfs machtige draken.


Jij zult doorheen verschillende districten reizen, energie winnen uit magische bronnen, obelisken bouwen, de vijanden bombarderen met magische toestellen en nieuwe spreuken leren. Je gaat tevens op zoek naar specifieke mana dat nodig is om de indringers te verslaan. Door de indringers te overwinnen krijg je nieuwe eigenschappen, kan je krachtige artefacten bouwen en magische rituelen uitvoeren. Om een monster te verslaan moet je meestal naar zijn locatie reizen en een bepaalde hoeveelheid mana spenderen van een bepaalde kleur.  Elke monster dat je kan verslagen levert je een nieuwe spreuk op.  Hoe sterker de verslagen vijand, des te beter de spreuk die je zal verdienen.


De verdedigers van het kasteel zullen moeten proberen om zo efficiënt mogelijk te zijn. Als je te veel acties nodig hebt om jou vijand te verslaan, zal het kasteel in hun handen vallen. De spelers verdedigen het kasteel door verenigde krachten of het zal vallen onder de druk van de aanvallende vijanden. Dit spel is erg aanpasbaar en herspeelbaar. Er zijn verschillende scenario's en moeilijkheid instellingen bij de regels, en eveneens is het mogelijk een solo versie te spelen.Dit spel werd geschonken door Hobby World en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts