Costa Rica

Je zou het misschien niet zeggen, maar mijn grootste hobby is reizen. Zo heb ik al een 10-tal rondreizen in verschillende delen van de wereld gemaakt. Eén van die rondreizen was doorheen Costa Rica. En tot op de dag van vandaag kan ik jullie zeggen dat dit mijn mooiste reis ooit was. Geen centimeter cultuur te beleven daar, maar 100 % natuur. Toen dit spel ons bereikte moest ik spontaan terug aan dit prachtig land denken.


Costa Rica is een gloednieuw spel van Mayfair Games. Verschillende soorten exotische dieren, verschillende soorten terrein en het altijd aanwezige gevaar van die vervelende muggen wachten jou op in de jungle van Costa Rica. De spelers zijn ontdekkingsreizigers die op zoek gaan naar zeldzame en exotische dieren om zet te redden van de stropers. Het verzamelen van één soort dier zoveel je kan is waardevol, maar één diersoort van ze allemaal hebben kan jou ook voordelen opleveren. Het enige waar je moet voor opletten is dat je niet te vaak gestoken wordt door die vervelende muggen.


Alle spelers nemen deel aan een expeditie. De actieve speler mag tijdens zijn beurt bepalen naar waar de expeditie gaat door een nieuwe tegel om te draaien. Daarna zal in volgorde bepaald worden of de spelers de expeditie willen verlaten en alle dieren te verzamelen die ze zo ver al verzameld hadden, of dat ze blij de rest van de groep blijven om hopelijk nog meer dieren te verzamelen. Eenmaal een speler de expeditie verlaten heeft, wordt zijn pion weggenomen van die groep. De spelers die verder spelen zullen meer dieren kunnen verzamelen, totdat er 2 muggen getrokken werden. Dan is de expeditie voor alle nog aanwezige leden voorbij.


Dit spel doet erg hard aan diamant denken, enkel kan hier een expeditie groep zonder tegels om te verkennen te komen zitten, wat misschien een reden kan zijn om nog sneller de groep te verlaten.

Een filmpje van Tom Vasel kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Mayfair Games en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts