Project Elite

Project Elite speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waar een buitenaardse beschaving de Aarde heeft binnen gedrongen. De spelers werken samen als een onderdeel van een special ops team met de toepasselijke naam 'Elite'. Zij zijn het die moeten uitrukken op deze hoogste prioriteit missies met als doel objectieven te beschermen en belangrijke doelwitten voor de aliens te verdedigen.


Zoals u al wel door had is dit een coöperatief spel, met als bijkomende spelmechanismes realtime, snelle dobbel acties, tactische beslissingen, verdediging in de stijl van tower defense - waar de spelers zo snel mogelijk dobbelstenen werpen met symbolen om zo verschillende acties te kunnen uitvoeren met hun karakter op het spelbord. Ze bewegen over het spelbord en schieten zodoende op de golven van buitenaardse wezens. Tegelijkertijd proberen de spelers ook hun objectieven te behalen om de overwinning te behalen, maar dat blijkt erg lastig met die buitenaardse gasten die niet zo welkom zijn.


Het spel bestaan uit een aantal realtime rondes van 2 minuten - afhankelijk van het scenario dat je kiest - die gescheiden zijn door een buitenaardse fase waar deze wezens zich versterken, dichter bij hun doel komen en versterkingen inroepen.  Het constant alert moeten zijn door acties uit te voeren met behulp van het dobbelen van dobbelstenen en een innovatie gevechts-en-bewegings systeem resulteert in een mengeling van intensieve spelervaring waar je nog uren plezier aan kan beleven. Het gene dat dit spel echt uniek maakt is de het bewegingssymbool van de buitenaardse wezens. Die komt aan 1 zijde van elke speler zijn dobbelsteen voor, en die forceert de spelers om de aliens een stapje dichter bij hun doel te zetten. En als we er dan nog bij vermelden dat dit spel fantastische miniatuur figuurtjes heeft, dan is de aandacht van de gemiddelde fantasy speler direct aanwezig.


Dit spel werd geschonken door Artipia Games en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.
Project Elite is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts