Raben Schubsen

We moeten toegeven dat we dit spel puur op het uitzicht gekozen hebben als spel van de maand augustus voordat we het gespeeld hadden, en niet alleen omdat het er zo leuk uitziet, maar omdat we in de grote vakantie liever kinderspellen in de bloemetjes zetten.


Elke raaf heeft zijn eigen favoriet plekje om te gaan rusten. Maar de beste plekjes zijn meestal snel bezet. Om de beste plek te bemachtigen, duwen de raven mekaar altijd van de rand. Zodra een raaf zich genesteld heeft op een mooie plaats, wordt hij de dieperik in geduwd. Het is nu aan jou om de beste plaatsen te zoeken aan jou kant van de muur met jou raven, terwijl je de anderen raven van de tegenspeler aan de andere kant van de muur terug naar beneden duwt. Wie heeft de meeste raven bovenaan de muur zitten tegen het einde van het spel ?De jongste speler mag beginnen, en tijdens je beurt dobbel je een dobbelsteen. Probeer deze zo te dobbelen dat het resultaat zichtbaar is voor beiden spelers. Afhankelijk van wat je dobbelde, zal er dit gebeuren :
* Een witte raaf : deze zijn zeldzaam. Neem een raaf die naast de muur ligt en plaats deze bovenaan de muur aan jou kant. Deze raaf is veilig en kan niet van de muur geduwd worden.
* Een zwarte raaf : neem een raaf naast de muur en plaats deze op een plaats aan jou kant van de muur.
* Tik een raaf aan : jij mag een raaf van je tegenstander een tik geven. Doe een gok waar er een raaf staat en trek die plaats naar de jou kant van de muur. Met een beetje geluk valt er een vijandige raaf terug naast de muur en moet deze opnieuw beginnen.
* Joker : je mag nu kiezen tussen de actie van de zwarte raaf of een raaf aantikken.


Raben Schubsen werd geschonken door Moses verlag is het spel van de maand augustus bij het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 15 min

Reacties

Populaire posts