Race to Berlin

Race to Berlin is een gevorderden spel dat zich afspeelt in de laatste maanden van de 2de wereldoorlog in Europa. In het westen trekken de geallieerden, na de landing in Normandië, over de grenzen van het Derde Rijk, waarmee ze de Duitse troepen dwingen om uit Frankrijk terug te trekken. In het Oosten maakt het machtige Rode Leger zich op voor het finale offensief, en dat doel is de hoofdstad van Duitsland : Berlijn. Beide bondgenoten zijn klaar voor hun doel te bereiken.


De spelers zijn de commandanten van het Sovjet en het geallieerde leger die beiden de hoofdprijs willen afschieten : de hoofdstad van het Derde Rijk. Deze commandanten zullen ook de Duitse troepen orders geven : de speler die met de Sovjet speelt, zal de Duitse troepen in het Westen dirigeren, de speler van de geallieerden zal de troepen in het Oosten bedienen. Hun taak bestaat erin om hun bondgenoten zo lang mogelijk op te houden zodat zij met de hoofdprijs kunnen gaan lopen.
Onderweg moeten de spelers strategisch belangrijke Duitse gebieden innemen.


Op het speelveld zien we de West en Centraal Europa, waar de laatste gevechten in 1945 plaats hadden. De frontlinie markeerders duiden de Westers en Sovjet frontlinies aan, die tijdens de operatie zullen verschuiven. Verder vinden we logistieke blokken die de basis van de spelers hun militaire maneuvers op het bord vormen. Actie blokjes duiden het aantal uitgevoerde acties aan die door een logistiek blok werd uitgevoerd. De 3 legers zijn 3 verschillende blokjes. Het Duitse leger zijn huidige sterkte wordt aangetoond door een getal op het blokje dat naar het Westen wijst voor de front in het Westen en het getal op de oostzijde voor het Oosten. Als een Duits leger schade krijgt, wordt het blokje geroteerd om de nieuwe waarde te bepalen.


De geallieerden en de Sovjet waren bondgenoten, maar toch nemen ze het in dit spel tegen mekaar op om als eerste het gemeenschappelijk doel te bereiken.

Dit spel werd geschonken door Leonardo Games en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 150 minuten

Reacties

Populaire posts