Schäferstündchen

Ik moet toegeven dat ik het lastig heb om de naam van dit spel deftig uit te spreken. Ach, als het maar leuk is om te spelen. En daar zal je zo dadelijk achter komen.

Jij bent ofwel een bandiet of een gewone brave burger is het gevecht om de schapen. Je gaat racen in een vallei en het opnemen tegen de andere spelers met als inzet een horde schapen. Aan jou om kaarten te spelen om de andere spelers te vertragen of te hinderen, of om ze te verzwakken, terwijl jij jezelf zo sterk mogelijk maakt.


Elke speler speelt een kaart voor zich en voor een andere speler gedekt op de tafel. Daarna worden de kaarten allen open gedraaid en worden de effecten die erop staan toegepast. Zulke kaart kan een speler of sterker of sneller maken, of ze kunnen verschillende effecten hebben die de speler verzwakken. Daarna beweeg je jou figuurtje richting vallei, waar je een gevecht zult aangaan met de andere spelers. Dat doe je door je gevechtseigenschappen te vergelijken. De sterkste speler mag een schaap mee naar huis nemen, waarmee een andere race richting de vallei kan gestart worden in een volgende beurt. De speler die de meeste schapen wist te winnen is de winnaar. O ja, je kan dit spel ook in teamverband spelen.


Dit spel werd geschonken door King Racoon Games en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd :
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts