Star Trek: Five-Year Mission

Geen paniek. Dit spel zal geen 5 jaar lang duren, al doet de titel anders vermoeden. Star Trek : Five year mission is een coöperatief spel waarbij dobbelstenen de drijvende kracht achter het spelmechanisme zijn. De spelers zijn allen leden van ofwel de USS Enterprise, van de originele Star Trek series, of van de USS Enterprise-D, van Star Trek : the next generation serie. Elk teamlid heeft een andere eigenschap en elk team op zich kan ook nog andere eigenschappen bezitten.


De spelers zullen trachten om gezamenlijk - samenwerkend dus - een serie van blauwe (gemakkelijke) , gele (medium) en rode (moeilijke) opdrachten te volbrengen om punten te scoren. De spelers proberen telkens 1 van de 6 verschillende moeilijkheidsniveaus te overwinnen voordat er 5 van die opdrachten mislukken, anders zal het ruimteschip Enterprise vernietigd worden.


De spelers zullen te maken krijgen met gewonden waardoor er dobbelstenen niet gebruikt kunnen worden, schade aan het schip waardoor de spelers verplicht opdrachten moeten volbrengen van een hoger niveau. Ze krijgen ook te maken met dringende opdrachten die binnen de 3 minuten moeten opgelost zijn. De gele en rode opdrachten kunnen ook nog bijkomende kaarten in het spel brengen die het nog moeilijker gaan maken.


Dit spel werd geschonken door Mayfair en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.
Star Trek : 5 year mission is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 3-7
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts