The mystery of Dattakamo

We moeten toegeven dat The Mystery of Dattakamo geen alledaags spel is. Het is een deductie spel door middel van conversatie. Je kan je levendige verbeelding de vrije loop laten gaan, en het leuke aan dit spel is dat slechtzienden of blinden het ook kunnen spelen.


Heel lang geleden, toen er nog mammoeten en dinosaurussen over de wereld liepen, misschien nog wel daarvoor, bestond er een beschaving met de naam 'Dattakamo'. De mensen uit de beschaving blonken uit in het maken van dingen uit klei. Zo maakten ze voorwerpen na van wat ze op de zeebodem vonden tot wat ze in de verre ruimte zagen, van bloemen en dieren rondom hen, en van voorwerpen uit een denkbeeldige toekomst. Alles wat ze maakten koesterden ze, en ze leefden in peis en vree. Maar op een bepaalde dag kwam er een vulkaan tot uitbarsting en de beschaving verdween.


Eeuwen en eeuwen later, tot de huidige tijd, zijn de werken van de Dattakamo opgegraven geweest en naar de Academy gebracht. Wat zijn dit voor dingen ? Sommige van de voorwerpen zijn gebroken, andere hebben vreemde en bizarre vormen. Het waren de schatten van de Dattakomo. In de Academy zitten een professor en zijn studenten rondom deze artefacten. The professor vraagt zich af wat de voorwerpen moeten voorstellen, terwijl de studenten zijn ideeën bespreken.


Het doel van dit spel is dat de studenten juist proberen te raden wat de professor denkt wat het voorwerp is. De studenten stellen de professor 3 vragen, één voor één, tijdens hun beurt. Deze fase heet de discussie fase en heeft 3 rondes. De professor dient deze vragen juist te beantwoorden. Tijdens deze fase mogen de studenten het voorwerp vastnemen en onderzoeken. Indien een student er in slaagt te raden waaraan de professor denkt, wint deze het voorwerp. Zodra alle spelers éénmaal professor zijn geweest, is het spel ten einde en wint de speler met de meeste artefacten.


Dit spel werd geschonken door Japon Brand en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-12
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts