Viceroy

Maar liefst 7 verschillende uitgeverijen hebben dit spel sinds 2014 uitgebracht, gaande van Russische, Franse, Poolse, Duitse, Engelse en zelfs Chinese edities. Dat kan alleen maar betekenen dat dit een goed spel is.

Bij Viceroy draait alles om bieden en het managen van grondstoffen, in een fantasy setting van de beroemde Russische CCG Berserk. De spelers vechten over de controle over de wereld van Laar. Tijdens het spel rekruteren de spelers een variëteit aan buitenaardse wezens en voeren allerlei wetten in. Deze kaarten laten de spelers toe om hun eigen militaire en magische krachten te ontwikkelen, en om hun autoriteit te verhogen. Tevens gaan ze op zoek naar zeer waardevolle edelstenen die ze nodig hebben om te kunnen uitbreiden.


Naarmate het spel vordert zal elke speler zijn eigen kracht piramide bouwen aan de hand van de karakter en wet kaarten. Elke kaart heeft zijn eigen effect dat afhankelijk is van het niveau van de piramide waar de kaart gespeeld wordt. Deze effecten kunnen je meer grondstoffen geven, meer kaarten of meer overwinningspunten. De speler die de meeste punten heeft op het einde van het spel zal de heerser over Laar worden en is ook nog eens de winnaar. 2 vliegen in één klap !


Dit spel werd geschonken door Mayday Games en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.
Viceroy is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 60 minuten

Reacties

Populaire posts