Hexx & Hopp

Van 3 Drei Hasen in der Abendsonne hebben we nog niet al te vaak een abstract spel tegen gekomen. Daar brengen ze verandering in met deze Hexx & Hopp.
 

De spelers proberen om een structuur op de tafel te maken, en dit zo snel mogelijk, door gebruik te maken van 13 tot 15 hexagonale tegels.  Ten minste 2 zijdes moeten overeen komen als men een tegel wilt toevoegen. En om het nog wat moeilijker te maken, kan elke speler slecht 1 tegel per keer bekijken. 
 
 
Er zijn 72 verschillende tegels, die elk 6 verschillende gekleurde driehoeken in het rood, geel, blauw en het wit hebben, en elke kleur kan tot 3 keer op een tegel voorkomen. Als je een tegel aanlegt die grenst aan 3 andere tegels, mag je 2 van je tegels aan de andere spelers geven. Lukt het je om aan 4 tegels te puzzelen, mag je 5 tegels aan de tegenstander geven, en in het uitzonderlijke geval dat je met 5 tegels kunt matchen, mag je 6 tegels door geven. Telkens als je een tegel aanlegt, moet je wel duidelijk zeggen hoeveel aangrenzende tegels je had. Zodra een speler gedaan heeft met aan puzzelen, stoppen de andere spelers en iedereen telt zijn punten. Tegels die nog op hand zijn tellen als negatieve punten. De speler met de minst negatieve punten na een aantal zelf te bepalen rondjes, is de winnaar.
 
 
Een Duitstalig filmpje kan je hier bekijken :
 
 
Dit spel werd geschonken door 3 Hasen in der Abendsonne en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : 20-30 minuten
Speelduur :

Reacties

Populaire posts