Panda Head

Panda Head is een luchtig kaartspelletje waarbij de winnende panda die speler is die het langste kan wakker blijven en de minste punten scoort. Jep, in dit spel zijn punten een slecht iets.



In de stapel kaarten zitten 3 soorten kaarten : panda's genummerd van 1 tot 11, een groot pandahoofd die 1 punt meer waard is dan de kaart die daarvoor gespeeld werd, en bamboe kaarten die je samen met een genummerde panda kan spelen om de waarde ervan te verhogen. Elke speler krijgt 7 kaarten.
De startspeler speelt een open kaart in het midden, en de volgende speler moet dan een kaart spelen die minstens even hoog is. Lukt dat niet, moet deze zijn allerlaagste kaart spelen. Het is dan wel de speler die de laatste hoge kaart kon spelen die gewonnen was.

Het speelt geen rol wie de slag wint, het is enkel van belang wie de laatste en de 7e slag wint. De waarde van de kaart waarmee je die slag won komt bij je score, en het spel kan opnieuw starten. Zodra iemand 21 of meer strafpunten haalt, krijgt deze persoon terug zoveel strafpunten als de laatste. De speler die als eerste 2 keer over de grens van 21 strafpunten komt, valt uit het spel. En het is die speler die tot laatste stand kan houden die de winnaar is.

Een filmpje in het Engels kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door RnR Games en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 10 - 20 minuten

Reacties

Populaire posts