Torreta

We mogen jullie nog eens een spel voorstellen voor de allerkleinste spelliefhebbers : Torreta. Vanaf 4 jaar kunnen de spelertjes aan de slag met de houten blokken om torentjes te bouwen.


Torreta is een spel bestaande uit houten blokken die uiteraard erg kleurrijk en kwaliteitsvol zijn, zoals we dat van Beleduc gewoon zijn. Verder vinden we 2 dobbelstenen : 1 dobbelsteen die de kleuren van de blokken aangeeft, en 1 dobbelsteen die gewoon getallen heeft. De actieve speler dobbelt naar keuze 1 van de dobbelstenen. Neemt hij de kleur dobbelsteen en dobbelt hij een bepaalde kleur, mag hij een blokje naar keuze uit de blokken van die kleur nemen en deze voor zich zetten om zo een toren te bouwen. Kiest de speler een getallen dobbelsteen, mag hij eender welke kleur nemen zolang deze maar het getal erop heeft staan dat hij net gedobbeld heeft. Daarna mag de volgende speler dobbelen. Een witte kleur dobbelen wilt zeggen dat je eender welke kleur mag kiezen.

Het is de bedoeling om een zo hoog mogelijke toren te bouwen, en te beletten dat deze omvalt, anders moet je opnieuw beginnen. Het spel is ten einde zodra alle blokken van 1 kleur op zijn.

Dit spel werd geschonken door Beleduc en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.
Torreta is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 10 minuten


Reacties

Populaire posts