America

Toen we op de beurs in Essen naar meneer Ted Alspach gingen en hem een demo exemplaar van het spel Colony vroegen, was zijn antwoord : 'Akkoord, je krijgt een demo versie, maar enkel als je ook een review wilt maken over het spel America'. Wel zo gezegd, zo gedaan.



In eerste instantie dacht ik : dit trivia spel met enkel vragen over Amerika gaan de leden van Het Geel Pionneke niet echt leuk vinden, maar na een korte uitleg door Ted zelf bleek al snel dat dit niet het geval zou zijn. De vragen zijn niet in de stijl van : wie was er in 1931 president, of welke staat van de USA is het grootste in oppervlakte. Neen, de vragen zullen meer in de stijl zijn van :
Hoeveel albums heeft Madonna ooit verkocht ? In welk jaar verscheen de film Close Encounters voor het eerst in de cinemazalen. Een algemene weetjes quiz met andere woorden, zonder de saaie feiten over de USA.



Zelfs als je geen exact antwoord kan geven op de vorige vragen, maar wel min of meer er een getal kan op plakken, is dat al goed genoeg, want America is een party spel en geen quiz waar exacte cijfers moeten genoemd worden. De persoon die het dichtste bij is krijgt het punt. En wat als je nu absoluut geen idee hebt van het antwoord ? Misschien weet iemand van jou vrienden het wel ? En als je je realiseert dat geen enkele van jou vrienden een idee heeft, inclusief jezelf, kan je tegen iedereen gokken.



In America gebruikt elke speler zijn kennis over pop cultuur, voedsel, producten, spellen, sport en de geschiedenis van de USA om meer punten te scoren dan zijn tegenstanders. Als je tegenstanders iets weten dat jij niet weet, kan je gebruik maken van hun kennis, en zelfs meer dan hen scoren op die vraag, als je het slim weet aan te pakken. De kaarten bevatten tips om jou te helpen, en je kan interessante wist-je-dat-jes op de kaarten terug vinden. In de doos vinden we meer dan 1000 vragen die meer dan 100 onderwerpen aansnijden. Een erg leuk familie / party spel dat je nog vaak kunt spelen.

Het filmpje van Tom Vasel over America kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Bézier Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.
 


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts