Escape Room: The Game

De laatste jaren zijn escape rooms in opmars. Zo heb ik zelf begin dit jaar mijn eerste escape room gedaan. Je wordt in een kamer - met een bepaald thema - opgesloten en je hebt een uurtje de tijd om te ontsnappen. Meestal komt het er op aan om codes te vinden door puzzels op te lossen, die dan andere codes opleveren om aan de volgende puzzel te kunnen beginnen. Mocht je meer interesse hebben om dit ook eens te doen, kan je een kijkje nemen op volgende website : http://www.escapegamesbelgium.be/



Sinds enkele maanden heeft dit spel ook de weg naar het bordspel gevonden. Vandaag bekijken we even de versie van Identity Games, voorlopig het enige Nederlandstalige escape room bordspel dat we weten. Kosmos zal bijvoorbeeld op de beurs in Essen vele varianten van dit spel presenteren, maar jammer genoeg allemaal in het Duits. Het voordeel van het bordspel variant : je kan lekker thuisblijven en in alle rust en concentratie de puzzels proberen op te lossen. Dit zeggen we er al bij : wil je dit spel proberen tijdens onze spellendag, kan je je beter maar afzonderen naar een rustige plaats.


In Escape Room : the game vinden we 4 verschillende 'kamers', variƫrend van gemakkelijk tot erg moeilijk. 4 keer 60 minuten puzzel plezier dus, maar dan is het helaas gedaan, want het is niet herspeelbaar. Andere spelers kunnen het gelukkig nog wel spelen. Door gebruik te maken van figuren, tandwielen, woorden, sleutels, vormen, kaarten en nog zoveel meer, tracht jou team doorheen de 3 stages van de kamer te worstelen. In het spel zit een analoge klok / decoder die aftelt van 60 minuten. Dit toestel speelt geluidjes af om een sfeer op te wekken alsof je van de buitenwereld afgesloten bent. Mocht je tijdens het spel vastzitten, kan je een tip kaart in de decoder steken om je team terug op weg te helpen.


Zodra je 4 sleutels in de decoder steekt op de juiste manier, heb je het spel gewonnen. Probeer je dit indien de volgorde foutief is, gaat er 1 minuut van de klok af.
De 4 verschillende thema's in deze doos zijn : Prison break, virus, nuclear countdown en temple of the Aztec. Later zullen er zeker extra uitbreidingen beschikbaar zijn om nieuwe kamers te spelen.


Hier kan je een Engelstalig filmpje zien met de instructies :


Dit spel werd geschonken door Identity Games en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.
Escape room the game is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.



Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 16 jaar
Speelduur : 60 minuten

Reacties

Populaire posts