Geo Facts

Wil je jou geografische kennis een beetje opkrikken op een speelse wijze, of wil je jezelf voorbereiden voor een nakende algemene kennis quiz, dan is het moment aangebroken om Geo Facts te spelen. Geo Facts is een leuk en tegelijkertijd leerzaam spel dat je altijd en overal kunt spelen.


Enkele van de vragen die je voorgeschoteld gaat krijgen zijn deze zoals : Is de Mont Blanc hoger dan de Mount Vinson in Antarctica ? Hoe ver is de afstand van de K2 tot de Mount Everest ? Wanneer werd de Kilimanjaro voor het eerst beklommen ? Hoever moet je van de top van de Matterhorn afdalen om even hoog als de volgende berg te komen ? Welke rivier is het langste : de Nijl of de Amazone ? En welke van deze 2 rivieren heeft een groter stroomgebied ? Welk meer heeft het grootste volume in de wereld, en welk meer is het diepste ?


Deze en nog veel meer andere vragen over de werelds meest gekende bergen, rivieren en meren moeten ingeschat worden. In totaal zijn er 12 categorieën aan vragen ter beschikking Door gebruikt te maken van verschillende jokers zal het spel iets meer spanning en tactiek met zich meebrengen. De teksten op de kaarten staan er in 5 verschillende talen op. Verder bevatten de kaarten mooie foto's van de verschillende landschappen.

Geo Facts werd geschonken door Haas Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Speelduur : 30 minuten
Leeftijd : vanaf 12 jaar

Reacties

Populaire posts