Moonquake escape


MoonQuake Escape is een bijzonder spel, en wel omwille van het ronddraaiend en steeds veranderende 3-dimensionaal speelbord dat de planeet Zartaclaton moet voorstellen : een verdoemde gevangenis. Een enorme MoonQuake verleent je plotseling de vrijheid, maar er is maar 1 manier om van deze klote planeet af te geraken, en dat is via de laatste reddingsraket. Het is aan jou om deze voor de andere spelers te bereiken.


Gebruik de roterende 3D maan om acties te verzamelen en beslis welke van die acties je best kan gebruiken. Oftewel probeer je de andere spelers te zoeken en hen te vertragen, probeer je hulpmiddelen te stelen, of ga je op zoek naar een betere verstop plaats zodat ze jou niet kunnen vinden. En terwijl je hiermee bezig bent, zal je moeten opletten voor het gevaarlijk en bewegend terrein waarover je loopt. Die bestaat ook uit verdedigende controleposten of een strenge cipier die jou straf terug wil omzetten in levenslang.



Het zoeken en het afstoppen van de andere spelers is jou beste plan, maar elk van hen zit verstopt achter afleidingen en vallen. De spelers zullen allen een beetje risico moeten nemen en durven bluffen. Kan je de beschermende schilden gebruiken om jou tegenstanders in het ootje te nemen door hen een verkeerde verstop plaats te laten kiezen ? Het is nu aan jou om met onverwachte situaties om te gaan en als eerste de raket richting thuis te nemen.

Een filmpje met een review van Man vs Meeple kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Breaking Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts