Aurimentic

Vaak hoor ik verschillende mensen vloeken op hoe slecht het weer wel niet is. Of het is te koud, of het is te heet, of het regent teveel, het is altijd wel iets. Kan je jezelf voorstellen dat je op een eilandje woont en dat heel je leven afhankelijk is van het weer ? Die mensen hebben tenminste iets om over te klagen.

En deze keer was de overstroming enorm. De golven die het land overspoelden trokken de gewassen uit te grond mee de zee in, net als de bomen en de huisjes. Maar niet getalmd, reeds de volgende dag schoten de zaadjes van de nieuwe planten al uit het natte zand. Nu je ook sterk afhankelijk bent van het weer, zal je voorzichtig te werk moeten gaan bij het zaaien van granen, bieten en bomen om zo de meest productieve velden te ontwikkelen.


Er zijn verschillende manieren om extra grondstoffen te verkrijgen en om de waarde ervan te laten stijgen door deze om te vormen. Wie zal de kracht van de Aurimentic het beste gebruiken ? En wie zal de meest waardevolle kristallen bezitten ? Tijdens het spel investeer je in de markt en bouw je boerderijtjes en torens om jezelf de beveiligen.


Hou steeds in gedachten dat wat je bouwt in een knipoog weer kan verdwijnen. Is het niet door het zware en vernietigend weer, dan kan het door je tegenstanders gebeuren. Om als winnaar het spel te beëindigen zal je zowel tactisch uit de hoek moeten komen als inzicht moeten hebben om de plannen van je tegenstanders op tijd door te hebben. En oh ja, een klein tikkeltje geluk is altijd mooi meegenomen.

Een Engelstalig filmpje kan je hier bekijken :

  Dit spel werd geschonken door Nikamundus en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 45 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts