Bohemian Villages (Böhmische Dörfer)

DLP Games kennen misschien sommigen onder jullie wel van spellen zoals Bangkok Klongs, Citrus en Orléans, allemaal spellen die erg populair zijn bij Het Geel Pionneke. We keken dan ook bijzonder uit naar hun nieuwste telg : Bohemian Villages, of Böhmische Dörfer zoals op de doos prijkt die wij mochten ontvangen.


Het doel van het spel is om zoveel mogelijk geld te ontvangen in deze dorpjes. Jij bent een handelaar en je tracht zo veel mogelijk winkels te hebben als mogelijk is. Als je een café uitbater bent, zal je enkel maar genoeg geld verdienen indien er genoeg volk in de stad is. Ben je een molenaar of de eigenaar van een fabriek, dan zal samenwerking van belang zijn. En als je echt veel geld wil scheppen, dan zal je moeten proberen om burgemeester van de stad te worden, maar dan heb je wel de steun van heel de stad nodig.


Elke beslissing die je gaat nemen kan ook afhankelijk zijn van het resultaat van een dobbelsteen worp. Dit is dan ook een tactisch dobbelspel die je toelaat om verschillende soorten gebouwen te verkrijgen in een gedeelde stad, en om de eigenschappen of krachten van die gebouwen te gebruiken. De speler die op het einde zijn mogelijke opties het beste kiest en de juiste strategie blijft handhaven zal de winnaar worden.


Enkele van de pluspunten van dit spel zijn :
* Zeer snel te spelen
* Grafisch ziet er alles top uit
* Verschillende strategieën mogelijk
* Leuk dobbelsysteem

Een Engelstalig filmpje met het overzicht van de spelregels kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door DLP Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts