Commissioner Victor: The lost painting case

Detective spellen ... je bent er helemaal gek van of je moet er niets van hebben, ben ik van mening. Dus de fans spitsen best hun oren en poetsen hun vergrootglas best eens op, voor deze Commissioner Victor : the lost painting case.


Er werd een kostbaar schilderij gestolen uit het museum, en dat bleef die dag dan ook wijselijk gesloten voor het grote publiek om te vermijden dat er sporen zouden verdwijnen. De museumbewaarder wandelt zenuwachtig heen en weer op het rode tapijt, en telkens hij naar de lege plaats aan de muur kijkt waar eerst het schilderij hing, trekt hij van ellende plukken haar uit. De bewakers staan nog bij de muur en kijken teleurgesteld naar de tippen van hun laarzen.


Jammer genoeg heeft de detective geen goed nieuws voor de museumbewaarder : de dader was een echte professionele inbreker. Er werd geen enkel spoor nagelaten dat hen op weg kan helpen in het vinden van de dief. Het enige waar ze zich op kunnen baseren zijn de rare geruchten over een man die in de stad gezien werd met een groot pak onder zijn armen....


De detectives in dit spel gaan op pad om de kunstdief te vangen, en de speler die daar in lukt zal promotie krijgen, in de kranten vernoemd worden en de winnaar worden van het spel. Alle spelers zijn detectives die commissaris Victor zullen bijstaan in de zoektocht naar de dief door gebruik te maken van tegels waarop afbeeldingen van de verdachten staan. De speler die de meeste eigenschappen van de dader kan vinden zal als winnaar uit de bus komen. Maar zo eenvoudig zal het niet zijn, want elke speler zal willen aantonen dat zijn verdachte schuldig is en zal de andere spelers zo veel mogelijk op een verkeerd spoor willen zetten. Klaar voor een stevige portie deductie en logisch denken ?

Een filmpje van Boardgamegeek kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Tailor Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 15 - 30 minuten
Reacties

Populaire posts