Fische versenken

Fische Versenken is een zeer snel kaartenspel van Martien Nedergaard Andersen waar het op snelheid en voorstellingsvermogen aankomt. De spelkaarten zijn wel erg bijzonder. Ze hebben allemaal een gat, en je zult de kaarten zo moeten draaien en keren totdat je een bepaalde vis zichtbaar hebt doorheen het gat.

Welke aquarium vis wil nu altijd opgesloten blijven zitten in zijn bokaal ? Daarbuiten lonkt de grote weide wereld. De kleine visjes wagen het erop en springen de vrijheid tegemoet. Eender welke vluchtweg is voldoende : door een open venster springen, de dichts bij zijnde lavabo, of zelfs door de toilet. Maar opgelet voor haai, die wel eens spelbreker kan spelen. Daar is maar één oplossing voor : jou snel verstoppen.

 Elke speler heeft 5 kaarten op hand, de rest ligt als trekstapel in het midden van de tafel. 1 kaart wordt van de stapel omgedraaid en dan kan de actie starten. Alle spelers zullen nu gelijktijdig 2 van hun handkaarten zo draaien en keren zodat de gevraagde actie uitgevoerd kan worden. Men moet namelijk een bepaalde vis doorheen het gat van de kaart kunnen zien. Maar opgelet : enkel de snelste speler zal een punt scoren. De speler die op het einde de meeste punten heeft is de winnaar

Dit spel werd geschonken door Moses Verlag en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 10-15 minutenReacties

Populaire posts