Goths Save The Queen

Spellen met woordspelingen in de titel zijn altijd grappig. Deze keer zijn het niet de Goden die de Koningin gaan redden, maar de Goten.


2 clans die elk uit 2 spelers kunnen bestaan zullen mekaar bevechten met als doel de Koningin te redden, die in het midden van de tafel staat. Elke clan bestaat uit een speler die de orders geeft - hij is de Koning - en een andere speler die probeert te begrijpen welk order er net gegeven werd - de leider van het leger. Om een order te geven kiest de Koning een kaart en speelt deze open op de tafel om de 2 orders die erop staan bekend te maken. Je hebt geen enkele tip gekregen welke van die 2 orders de Koning bedoeld.


De leider van het leger bekijkt even de situatie op het slagveld en probeert dan het juiste order te kiezen. Als beiden clans hun kaart gekozen hebben, worden ze allemaal open gelegd, en als beiden kaarten overeenkomen bij een clan, mag het order uitgevoerd worden. Enkel voorbeelden van orders zijn : laad de katapult, vuur de katapult af, beweeg richting Koningin, bekijk de gedekte kaarten in het midden van de tafel om de Koningin te vinden, en vermijd valstrikken.

De Drag Queen
Het is binnen een clan ten strengste verboden om tekens of signalen naar mekaar te geven, of met mekaar te babbelen, omdat de partners van mekaar moeten raden welk order ze bedoelen. Als je 1 tegen 1 speelt, of 1 tegen 2, is het spel ietsjes anders : de speler die alleen is mag hetzelfde order niet 2 maal na mekaar spelen. Heb je meerdere versies van dit spel, dan kan je zelfs met 3 of 4 tegen mekaar spelen.

Een overzichtsfilmpje van BoardgamegeekTV met verklaring van de regels in het Engels kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Sit Down! en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 10 - 20 minuten

Reacties

Populaire posts