In the Name of Odin

Spellen over Odin waren blijkbaar populair op de spellenbeurs te Essen. Behalve a feast for Odin, was er ook deze In the Name of Odin van NSKN Games. In februari konden jullie al een korte preview van dit spel lezen, vanaf december kan je het spel eindelijk bij Het Geel Pionneke spelen.


In the Name of Odin is een strategisch spel waarbij elke speler gaat proberen om de nieuwe Jarl te worden. De spelers zijn alle dappere strijders, sluwe handelaars en dappere verkenners, maar slechts één van jullie kan de nieuwe Jarl worden om te regeren in de naam van Odin !
Tijdens het spel besteden de spelers actiekaarten om nieuwe gebouwen op te richten in hun dorpen. Daarnaast gaan ze op zoek naar compagnons, huren ze beroemde Vikingen in, en bouwen ze de typische langwerpige vikingboten - longships - die hun naar faam en glorie zullen voeren.

 
Er zijn 4 verschillende kaarten : helden, gebouwen, schip en plunderkaarten. Elke kaartsoort heeft zijn eigen zone op het speelbord, met vakjes voor de stapel en verschillende offerplaatsen. Elke speler krijgt een eigen spelersbord waarop plaatsen staan voor 5 gebouwen, één boot en een held. Bovendien is er een vakje voor alle miniatuurtjes voorzien die je kan winnen tijdens het spel. Maar bij de start krijg je slechts 6 actiekaarten. 

Elke actiekaart heeft 2 symbolen : het bovenste symbool kan gebruikt worden om nieuwe Vikingen bij te winnen, en Odin heeft 3 verschillende Vikingen : de rode - soldaten, de groene - handelaars en de blauwe - zeelieden. De symbolen onderaan de kaart bepalen de beschikbare acties waarvoor een kaart kan gebruikt worden : aanwerven, bouwen of varen. Elke kaart kan echter maar voor 1 ding gebruikt worden : of je gebruikt het bovenste of het onderste symbool.
 

Elke aanval heeft een specifieke combinatie van Vikingen nodig. En hoe verder weg je wilt aanvallen hoe meer je er nodig hebt. Echter valt daar wel meer punten mee te winnen. En natuurlijk heb je een boot nodig, want echt goede zwemmers zijn Vikingen niet. Voor een boot moet je 3 kaarten met een zeelieden symbool betalen, en met de juiste gebouwen. En hoe meer boten, hoe beter.


Het afgeven van een constructietoken en 3 kaarten met een bouwsymbool laten je toe gebouwen te zetten. Hoe meer gebouwen je al hebt, des te duurder de constructietokens worden. Met gebouwen kunnen de spelers nuttige dingen doen maar ook punten scoren. Tot slot zijn er nog de helden die ingehuurd kunnen worden. Zijn speciale eigenschap kan je gebruiken, of je kan hem inschakelen bij een gevecht.

Een Engelstalig filmpje met de uitvoerige uitleg van de regels kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door NSKN en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 45 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts