Jackal Archipelago

Het formaat van de speldoos van deze Jackal Archipelago is wel heel bijzonder. Je kan het beste de vorm omschrijven als een ... welja, vis ?


In ieder geval wees welgekomen op een onbekend eiland. Op dit eiland heeft Jackal, een onbekende oude piraat, zijn schat begraven. Het is nu jou taak om als eerste het eiland te verkennen, en dan om elke laatste goudmunt van de schat te vinden en deze weer helemaal terug naar je schip te slepen. En je zult snel moeten zijn voordat je overvallen wordt door een concurrerende groep die tot de tanden toe gewapend zijn.


Jij neemt de controle over 3 piraten die over het eiland heen kunnen bewegen, het eiland kunnen verkennen door de nog niet verkende tegels om te draaien, die met goudstukken kunnen zeulen, gevechten aangaan met vijandige piraten of die speciale acties uitvoeren. Speciale acties kunnen bestaan uit het ontmoeten van lokale inwoners van eiland, het bouwen van een fort of zelfs met een hete luchtballon gaan vliegen.


Wil je het spel winnen, zal je niet alleen Jackal zijn schat moeten lokaliseren, maar je moet deze ook terug naar jou schip brengen. En je moet die concu-lega's piraten niet onderschatten. Een van de tactieken die je kan toepassen is om de tegenstander de schat te laten zoeken en hem daarna te stelen. Of op een onbewaakt moment een achtergelaten deel van de schat tot jou eigendom te maken. Een spel waar je smerige trucjes kan uitvoeren.


Dit spel werd geschonken door Magellan Entertainment en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 15 - 90 minuten


Reacties

Populaire posts