Orphans & ashes

Dit spel is gebaseerd op het populaire fantasy online stripmagazine 'Looking For Group'. Orphans & Ashes is een wedstrijd tussen Cale en Richard in een brandend weeshuis, met de weeskinderen die op het spel staan.


Speel als Cale en doe je best om de weesjes te redden, of speel als Richard en probeer deze onschuldige zieltjes te winnen voordat het vuur je voor is.
Elke speelbeurt is onderverdeeld in 2 fases : de actie fase en de vuur fase. Tijdens de actie fase heb je 3 acties die je kan gebruiken en 7 verschillende acties om uit te kiezen :
* Beweeg je pion
* Begeleid een wees
* Doof een vuur
* Stoppen
* Alles laten vallen
* Dobbelen
* Je speciale actie van je karakter


Tijdens de vuurfase, dobbel je om te zien hoeveel vuurhaarden er zich verspreiden, waarbij je dient rekening te houden met regels van de vuurfase. De speler die met Cale speelt mag gebruik maken van de unieke pion die weesjes kan vasthouden. De armen van Cale zijn zo ontwikkeld dat ze in de handen van weesje haken. Zo kan deze held de stakkers meenemen.


Richard maakt gebruik van de rode vuurpionnen, die zich net als de gele vuurpionnen rondom het weeshuis verspreiden. Orphans & Ashes is een spel vol actie voor 2 spelers dat je binnen het uur kunt spelen. Het maakt gebruik van het push-your-luck en van dexterity elementen. Het spel bevat meer dan 100 plastieken figuurtjes, met de meeste miniatuur weesjes dan die je in eender welk ander spel kan vinden.

Een Nederlandstalig filmpje van Nox Spellenzolder kan je hier bijken :Dit spel werd geschonken door Blind Ferret Entertainment en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2
Speelduur : 45 - 60 minuten
Leeftijd : vanaf 13 jaar

Reacties

Populaire posts