Quartermaster general 1914

Quartermaster general: 1914 is de nieuwe titel (de 3e) in de serie Quartermaster General door Ian Brody. Als setting bevinden we ons - je kon het aan de titel al lichtjes zien - in de Eerste Wereldoorlog in Europa. De militaire, sociale en technologische veranderingen die de komende 4 jaar te gebeuren staan zijn enorm.


Elke kaart in het spel heeft 2 verschillende manieren om gebruikt te worden : één manier wanneer de kaart gespeeld wordt, en één manier bij de voorbereiding. Tijdens je speelbeurt heb je de mogelijk om zowel een kaart te spelen als er één voor te bereiden. Je kan ook kaarten spenderen om meer grondtroepen te verkrijgen, of gebruik je kaarten om je tegenstanders het wat lastiger te maken.


Maar opgelet, jou stapel kaarten stellen ook je globale grondstoffen voor, en door te vroeg in het spel door je stapel kaarten heen te walsen kan als gevolg hebben dat je legers hebt zonder steun van anderen en dat je weggevaagd wordt in de finale rondes van het spel. Het is nochtans het allemaal wel waard mocht je er in slagen om Berlijn of Parijs tegen 1915 te veroveren, maar als je niet slaagt in je opzet kan het verdere verloop van het spel je wel eens dik tegen vallen. Het spel is ten einde na maar liefst 17 rondjes, of vroeger indien één speler zijn doel al bereikt.


Een filmpje van BoardgamegeekTV is hier te bekijken :


Dit spel werd geschonken door PSC Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90 - 120 minuten

Reacties

Populaire posts