Raise your goblets

Heb jij ooit al eens die kick gevoeld om te moeten vechten voor leven of dood, terwijl je aan dezelfde tafel met je ergste vijand zit en een belachelijke hoeveelheid vergif ? Breng in ieder geval je tegengif mee als je je waagt aan deze Raise your goblets.


De spelers zijn deze keer allemaal mensen van adel die zich te goed doen aan een overheerlijk banket, maar elke speler heeft zijn eigen plannetje voor zijn persoonlijke wraak. Elke speler heeft wijn, vergif en een antigif aan de hand van tokens. Die kunnen ze in de bekers gieten, met als doel hun vijanden te vergiftigen en ondertussen proberen ze zelf in leven te blijven. Elke man van adel heeft ook een speciale eigenschap die hem toelaat om een bestaande spelregel te wijzigen.Elke karakter krijgt een plastieken beker, en elke beker is in het begin van het spel gevuld met wijn, vergif of tegengif. Tijdens een speelbeurt mag je 2 acties ondernemen, die kunnen bestaan uit in je beker kijken, alle bekers naar links of rechts laten roteren, jou beker wisselen met die van iemand anders, of in het geheim één van je tokens toevoegen aan een willekeurige beker. Zodra iemand al zijn wijn geserveerd heeft, kan men een toast uitroepen tijdens hun beurt in plaats van een actie uit te voeren. Iedereen mag dan nog 1 actie uitvoeren en dan moet iedereen drinken. Heb je meer gif dan antigif, dan sterf je.


Wat is nu het doel van dit alles ? In het begin van een ronde krijg je in het geheim een doelwit dat je moet elimineren. En iedereen weet wie dat wie moet vermoorden. Als jou doelwit dood is op het einde van de ronde, krijg je 1 punt. Als je zelf nog in leven bent, krijg je ook 1 punt. En als je nog in leven bent en je doelwit is dood, scoor je 3 punten. Bovendien scoort die speler met het meeste wijn in zijn beker ook nog 1 punt. De spelers die stierven krijgen een nieuwe adel kaart, en wie op het einde van 3 rondjes de meeste punten heeft is de winnaar.
Op de beurs te Essen kon je een luxe editie kopen, inclusief een echte fles wijn.

Een Duitstalig filmpje van Spiel doch Mal kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Horrible Games en is vanaf december het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.


 Aantal spelers : 2-12
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts