Squirrel Rush

We hebben iets met eekhoorntjes deze maand, want na Le bois de couadsous is dit al het 2de spel dat we bekijken over deze lieve bosbewoners. Het is trouwens november, de maand dat deze hyperactieve beestjes volop bezig zijn met nootjes en andere lekkere bosvruchten te stockeren voor de komende winter.


Squirrel Rush is een verhaaltje over eekhoorntjes die zo druk bezig zijn met het beklimmen van bomen, het springen van tak naar tak, zich te verbergen in de hun holletjes en zoveel plezier te maken, dat ze vergeten om een voedselvoorraad aan te leggen voor de winter. Nu is het al zover gekomen dat ze maar 1 dag over hebben om noten, dennenappels en eikels te gaan verzamelen uit het woud. En al deze lekkere dingen liggen verborgen onder een dik tapijt van rood gele bladeren, dus enkel te meest behendige en slimme diertjes zullen nog op tijd zijn om al dat lekkers te verzamelen.


Voor de start van het spel bouwen de spelers eerst een woud aan de hand van tegels. Tijdens het spel zullen de spelers de eekhoorntjes helpen om hun reserves te vinden voor de komende winter. Door gebruik te maken van een portie gezond verstand en logisch redeneren zullen de spelers de beste weg moeten vinden om zoveel mogelijk voedsel bij mekaar te krijgen. Je eekhoorntje mag namelijk alleen maar naar een tegel met een minder aantal noten bewegen dan van waar deze komt. De spelers hebben de mogelijkheid om verschillende speciale acties uit te voeren om hun doel te bereiken.

Een filmpje van boardgamegeek kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Tailor Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 15 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts