Virus!

Aiai, t'is toch niet waar zeker ? Een experimenteel virus is uitgebroken buiten het labo, en het is aan jou om dit een halte toe te roepen. Het is nu aan de spelers om als eerste deze pandemie de kop in te drukken en als eerste het virus uit te roeien door een gezond lichaam te isoleren.


En alle middelen die dit tot een goed einde kunnen brengen zijn toegelaten, of ze nu ethisch verantwoord zijn of niet, want jij wil natuurlijk de winnaar van dit spannend spel worden. Het is nu aan jou om je gezond verstand te gebruiken om je rivalen te boycotten. Bij elke speelbeurt bij Virus! heb je de keuze om oftewel een kaart te spelen of om een aantal kaarten af te leggen en je hand terug aan te vullen tot 3 kaarten.


De kaarten aanwezig in dit spel kunnen bestaan uit :
- één van de 4 organen, of een joker orgaan.
- één van de 4 virussen, specifiek voor elk orgaan, oftewel het joker virus.
- één van de 4 pillen, specifiek voor elk orgaan, oftewel de joker pil.
- een speciale actie kaart.


Van de organen kan je er in je eigen speelveld slechts 1 van elke soort spelen. Pillen en virussen kunnen gespeeld worden op de organen van eender welke speler, maar dan moet de kleur van het orgaan wel overeenstemmen de kleur van de pil of het virus. Een tweede pil op eender welk orgaan zal dit orgaan immuun maken tegen het virus. Jou doel is om als eerste 4 gezonde en dus immune organen in jou speelveld te hebben.

Een Engelstalig filmpje over dit spel was niet te vinden, maar wel dit Spaanstalig filmpje. Zo kan je een idee krijgen van hoe het spelmateriaal eruit ziet :


Dit spel werd geschonken door Tranjis Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts