Alchemists: The King's Golem

Het kon niet uitblijven. Na de hit 'Alchemists' uit 2014, het spel waar de spelers drankjes gaan brouwen en proberen de code te kraken, en dit aan de hand van een tablet, was een echte kaskraker.
Deze Alchemists : The King's Golem is een eerste volwaardige uitbreiding op dit spel.
De review van het basisspel kan je er hier op nalezen.


Met deze uitbreiding komen er nieuwe logische puzzels bij in het spel met nieuwe beloningen en gevolgen. Kom jij te weten hoe je een golem moet animeren ? En zelfs even belangrijk : kan jij de koning overtuigen dat je vooruitgang aan het boeken bent ? In feite bevat deze uitbreidingen maar liefst 4 verschillende uitbreidingen :


1. Bij de 'Startup Funding' krijgen de spelers de kans om hun start grondstoffen in hun laboratorium zelf aan te passen.
2. 'The Busy Days' uitbreiding zal elke ronde verschillend maken door nieuwe beloningen aan te bieden, maar ook nieuwe kosten.
3. 'The Royal Encyclopedia' is een volledig nieuwe plaats om jou werk of resultaat te publiceren.
4. Tot slot is er nog 'The Golem Project', waarin de spelers de uitdaging aangaan om een creatuur te animeren die gemaakt werd uit magie en klei.


De uitbreidingen worden hier voorgesteld in volgorde van moeilijkheid. De eerste 2 - Startup Funding en The Busy Days - zijn prima voor beginners. The Royal Encyclopedia is voor de spelers die het oplossen van de puzzel in het basisspel al flink onder de knie hebben, en de laatste - The Golem Project - is voor de gevorderde spelers die toe zijn aan een nieuwe deductie uitdaging.

Een filmpje van BoardGameGeekTV met de designer kan je hier bekijken :


Deze uitbreiding werd geschonken door CGE en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.
The King's Golem is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 2 uur

Reacties

Populaire posts