Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie is een spel waarbij observatie, deductie en mentale behendigheid van belang zijn. Hou alle verdachten nauwkeurig in de gaten en probeer te weten te komen wie van hen de grote baas van de spionnen is, door gebruik te maken van tips die jij en de andere onderzoekers langzaamaan zullen open spelen.


Jij zult dus als eerste de chef van alle spionnen moeten te pakken krijgen om de beste speurhond van allemaal te worden. Bij de start van het spel krijgen alle spelers één tip dat 1 van de 5 mogelijke eigenschappen van de baas van de spionnen zal onthullen. Elke speler zal kaarten open blijven spelen, die zullen aanduiden of een karakter al dan niet verdacht is. Naarmate het spel vordert, zullen de spelers meer en meer tips verzamelen die hen zal leiden tot de grote baas. Deze baas zijn eigenschappen zal overeenkomen met 5 van de mogelijke tips, en zijn hulpjes komen overeen met 4 van de 5 eigenschappen.


De speler die de baas der spionnen op tijd beschuldigd krijgt de meeste punten. Spelers die de hulpjes kunnen aanduiden zullen ook punten scoren, terwijl de andere spelers geen punten scoren, of zelfs negatieve punten krijgen. Het spel bevat 2 optionele spelregels dat wat meer strategie aan het spel kan toevoegen. De setting van het spel is tijdens de Koude Oorlog, en de grafische vormgeving zijn cartoon-achtige honden en katten. Origineel.

Een Engelstalig filmpje is hier te bekijken :


Dit spel werd geschonken door Devir en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts