Da Yunhe: Der Grosse Kaiserkanal

Op het bevel van de Chinese keizer moeten de spelers de hoogste reputatie aan het hof verkrijgen. Om dat te bereiken zullen de spelers helpen aan de bouw van het grote kanaal van China, en helpen ze met de bouw van de verboden stad. De speler die opstanden kan vermijden en die zijn vaardigheden in het bouwen van een kanalen systeem kan bewijzen aan de baas, heeft de grootste kans om te winnen.


In Da Yunhe: Der Grosse Kaiserkanal zijn de spelers Chinese kanaal inspecteurs zo rond het jaar 1400 na Christus. Zij zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de kanalen in het noorden van China. In de eerst fase van een speelbeurt trekken de spelers kaarten, die ze in de tweede fase gaan gebruiken. De actiekaarten bevatten 3 acties, die elke afzonderlijk kunnen gebruikt worden, of als geheel.


De spelers kunnen altijd nieuwe tegels krijgen, en ze hebben de optie om kanaaltegels te bouwen op het speelbord of in de verboden stad. De speler kunnen opstandstegels gebruiken tegen de tegenstanders om hun reputatie naar de verdoemenis te helpen bij het Hof. Het bouwen van de kanalen zal beloond worden met reputatiepunten. Het bouwen in de verboden stad zal een stap voorwaarts naar het einde van het spel betekenen, waar een finale puntentelling zal gebeuren.


In de derde fase van elke beurt zal de grote baas de ontwikkelingen inspecteren en punten uitdelen als het mogelijk is om langs het kanaal te reizen. Als hij echter op opstandstegels terecht komt, zal die speler reputatiepunten verliezen. In de vierde fase kunnen de spelers nog punten verliezen door opstanden die reeds van het spelbord verdwenen waren. In de vijfde en laatste fase geven de spelers actie kaarten terug en schuift de startspeler door.

Een Duitstalig filmpje over de componenten en spelregels kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Muller Matzig Spiele en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts