Dice brewing

Dice Brewing is, zoals de titel je al laat vermoeden een spel over het brouwen van bier aan de hand van een heleboel dobbelstenen. Je zult je grondstoffen moeten beheren en daar bier mee moeten brouwen om de biermeester te worden.


Om het doel te bereiken - biermeester worden - zullen de spelers eerst grondstoffen moeten verkrijgen die ze nodig hebben om vele nieuwe bierrecepten uit te proberen. Hopelijk krijg je dan ook nog een beloning door deze bieren te brouwen : goud en meester punten. Elke speler gebruikt zijn eigen spelersbord en 2 locatie kaarten - de marktplaats en de zwarte markt - om hun aanvoer van grondstoffen in stand te houden en om grondstoffen op te slaan. De speler met de meeste meesterpunten op het einde van het spel is de winnaar.


De spelers zullen zichzelf moeten bewijzen door verschillende bierstijlen te brouwen, door bepaalde soorten malt en hop te verkrijgen, en door hun recepten te verfijnen met ingrediënten die jou bieren dat tikkeltje beter maken dan al de rest. Maar dat is nog niet alles. De leerling bierbrouwers zullen het direct tegen mekaar opnemen.


Aan de hand van dobbelstenen die in 4 verschillende kleuren komen zullen de spelers hun grondstoffen moeten beheren. De gele dobbelstenen is de lichtkleurige malt, de zwarte dobbelsteen de donkere malt, de groene dobbelsteen is de hop en de blauwe dobbelsteen zijn jou vaardigheden, die bijkomende effecten toelaten op de receptkaarten en de andere dobbelstenen.


Het willekeurig effect van de dobbelstenen zijn te beïnvloeden door een hele resem aan kaarten. Daarmee kan je dobbelstenen vervangen, verhogen, een extra dobbelsteen krijgen, speciale ingrediënten kopen, en actie tokens kopen. Als een speler het juiste aantal dobbelstenen met het juiste getal heeft, kan hij één van de beschikbare recepten brouwen en punten of goud scoren. Door de speciale ingrediënten bij in je brouwsel te gooien kan je bonus punten of goud winnen.

Een filmpje van The Dice Tower kan je hier zien :


Dit spel werd geschonken door Board&Dice en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts