Garbage day

Garbage day is een spel dat in een klein vuilnisbakje zit. Is het dan zo slecht ? We zoeken het even voor je uit.


Er is een legendarisch gevecht dat uitgevochten wordt tussen jou en je kamergenoten. Niemand praat erover, of durft maar ook het bestaan ervan bevestigen, maar als het erop aankomt om de vuilnis buiten te zetten, komt er een soort van kunstvorm te voorschijn om vanalles te verzinnen om deze taak niet op zich te moeten nemen. En bij het vermijden van deze taak is elke behendig gestapelde bananenschil al een kleine overwinning.


Dat papiertje dat verborgen is in de scheuren van je kamer, is een succes waar niemand iets van af weet. Maar de groen uitgeslagen melkdoos die je heimelijk onder het bed van je kamergenoot hebt geschoven, was geniaal ! Wel, toch totdat je betrapt gaat worden terwijl je er een zootje van maakt - terwijl al de rest beweert zich nooit zo kinderlijk te gedragen. Tja, jij weet wel beter. Wees vooral voorzichtig, want enkel de kampioen zal er in slagen om rustig in zijn hangmat wat te liggen terwijl de dag daar is dat het vuilnis buiten moet gezet worden.


De spelers gaan beurtelings vuilniskaarten stapelen op de uitpuilende vuilnisbak, of ze verstoppen vuilniskaarten op hun kamer. Zodra een speler zijn kamer te vol ligt, moeten zij deze opruimen door alle kaarten uit die kamer te stapelen en bovenop de vuilnisbak te leggen. Ze dienen dit erg voorzichtig te doen, want als er een kaart valt tijdens jou beurt, komt deze in je aflegstapel te liggen. Zodra je aflegstapel te groot wordt, lig je uit het spel. De winnaar is de speler die als laatste kan overblijven.

Het Dice Tower filmpje hierover kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Mayday Games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts