Siggil

Siggils zijn magische zegels waar geesten zijn opgesloten. De spelers moeten een Siggil vrijlaten en de geesten die daaruit ontsnappen vangen.


Siggil is een kaartspel voor 1 tot 4 spelers die 7 families van 7 kaarten bevatten die allen genummerd zijn van 1 tot 7 en uniek zijn. Elke kaart is geassocieerd met een familie en een getal. Alle kaarten worden vooreerst grondig door mekaar geschud, inclusief de geesten, en worden dan niveau bij niveau, overlappend gedekt en open, volgens een simpele vorm met de naam Siggil, geplaatst. Het spel bevat een beschrijving om verschillende Siggils te bouwen. Zo zijn er The Pass, The Turtle of The Pyramids.


Tijdens een spelersbeurt trekt de speler een kaart van de Siggil en neemt deze op hand. Als er een geest uit de Siggil ontsnapt, kunnen de spelers deze vangen door de juiste combinatie van kaarten vanuit hun hand te spelen. De winnaar van het spel is die speler die de meeste geesten kan vangen. Bij de handleiding vinden we ook nog regels om dit spel op je eentje te spelen.


Een filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Capsicum Games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten


Reacties

Populaire posts