The Lord of the P.I.G.S.

The Lord of the P.I.G.S  is een uptempo economisch simulatie spel dat zich afspeelt in de fictieve republiek van Meridia, een mengelpot van Zuid Europese landen. Jij en je vrienden zullen de rol aannemen van de leiders van Meridia en wedijveren naar economische heerschappij aan de hand van presentatie vergaderingen, stem sessies, publieke peilingen en onverwachte evenementen. O ja, en ook een beetje mekaar het mes in de rug steken.


Dit spel voor 2 tot 4 spelers zal slechts een 30 tal minuten in beslag nemen. Elke speler kiest een rol bij de start van het spel : de president van de republiek, de hoofdbankier, de grote directeur of de energie tycoon. Elk karakter zal op zijn eigen manier punten scoren, en dat stelt de economische waarde voor. Er is nog een extra karakter met de naam Social Stability, een karakter dat je niet kan kiezen om mee te spelen, maar dat de interesse van het volk zal voorstellen.


Het doel van elke speler is om als eerste zijn score te laten stijgen tot 10 punten, waarmee dan ook het spel gewonnen is. Om dit doel te bereiken moeten ze acties indienen en stemmen, dat invloed zal hebben op de economie, en dus ook op hun score. Maar opgelet, als de score van de Social Stability op 0 komt, zal er een revolutie uitbreken, en dan zal de speler met de laagste score winnen.

Een Engelstalig filmpje kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door 2Tomatoes en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts