Ulm

Bij Ulm ben jij een invloedrijk karakter tijdens de hoogdagen van deze stad. Er wordt aan een kathedraal gebouwd, en er zijn tal van mogelijkheden om je eigen positie te verbeteren. Jij zal proberen om de stad te helpen floreren, met als doel jezelf te verbeteren.


Tussen de 10 en 12 rondes heb je de tijd om punten bij mekaar te sprokkelen. Er zijn verschillende bronnen om punten te krijgen, waaronder je gondola verder te duwen over de Danube rivier, tot het kopen van stadszegels, en door kaarten die je in het spel brengt. In het midden van het spelbord staat als het ware een 3D puzzel van een kathedraal. Elke beurt start je door het trekken van 1 van de 5 actie tokens uit de zak, en dan deze te schuiven op een raster van 3 op 3 groot. Daarbij kan het voorkomen dat je een tegel uit het raster duwt op een aangrenzend district vakje. Je kan dan de 3 acties op die tegels activeren van de lijn van acties die je net bewoog, en dat in eender welke volgorde.


Enkele van de mogelijke acties zijn : verzamelen van geld, jou gondola een stapje verder zetten, het verzamelen van alle afgevallen tegels aan 1 kant, 2 goudstukken betalen om een stadszegel te kopen of een bijkomende actiekaart nemen. Je kan 1 actiekaart per speelbeurt spelen, maar je mag bijkomende actiekaarten spelen als dat mogelijk is.


Ulm is een mengeling van een echte euro klassieker, met enkele moderne stijlen toegevoegd. Het ziet eruit als een ingewikkeld spel, maar het speelt veel vlotter dan het eruit ziet. En we hebben goed nieuws voor de mensen die hier graag een exemplaar van willen winnen. Aangezien we dit spel dubbel hebben kan je dit winnen via de aanwezigheidstombola van volgende spellendag.

Een uitgebreid Engelstalig filmpje kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door RnR Games / Huch and Friends en is vanaf januari het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 - 75 minuten

Reacties

Populaire posts