Avenue

Voor een snel en boeiend kaart-gestuurd familiespelletje dat je tot 10 spelers kunt spelen, en waarbij je constant bezig bent zonder vervelende lange wachttijden : dan moet je bij Avenue van Aporta Games zijn.


De spelers tekenen een netwerk van straten op hun spelersbord/blad, waarmee ze hun boerderijen en kastelen proberen te verbinden met de druiven. Elke ronde wordt er een kaart getrokken waarop staat welk type van weg de spelers moeten tekenen. Sommige kaarten zijn gemarkeerd als score kaarten, en zodra de 4de score kaart getrokken wordt, zal een nieuwe boerderij punten opleveren. De volgorde waarin de boerderijen punten opleveren worden één voor één kenbaar gemaakt tijdens het spel, zodanig dat de spelers constant hun strategie moeten aanpassen.


Als er een puntentelling plaats vindt, krijg je punten voor elke druif waarmee jou boerderij verbonden is, maar je zult niet te hebzuchtig mogen zijn, want een boerderij die niet verbonden is met meer druiven dan je vorige boerderij, zal punten verliezen. Als je dus veel punten in het begin scoort, zal je het later een pak moeilijker hebben. Maar wie wil anderzijds niet veel punten scoren ? Een moeilijke beslissing ...

Een filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Aporta Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 1-10
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts