Carcassonne amazonas

We hopen dat we jullie het spel Carcassonne niet meer moeten voorstellen ? Na vele uitbreidingen en varianten op dit o zo populaire spel, mogen we jullie Carcassonne Amazonas voorstellen, en je kan vast wel raden waar dit spel zich afspeelt.


De spelers varen met hun boten over de Amazone om een overvloed aan wilde dieren te ontdekken. De spelers scoren niet alleen punten voor het ontdekken van deze dieren, maar ook voor het bezoeken van lokale dorpjes en waterloopjes, terwijl hun boot over de Amazone rivier verder vaart. Deze rivier zit vol met kaaimannen en piranha's die vaak - en ook vaak onvoorspelbaar - punten kunnen opleveren voor diegenen die zich het verste op de rivier begeven. 


Je beweegt je boot voorwaarts als je een boot symbool tegenkomt op jou waterloop, of wanneer je geen mannetje plaatst op een waterloop, dorp of hutten in de jungle. Het spel is ten einde zodra alle tegels opgebruikt zijn, en de 2 boten die het verste op de rivier varen op dat moment, scoren bonus punten, al is dat afhankelijk van het aantal spelers.

Het filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Hans im Gluck en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts