Clown standoff

Artipia heeft iets met het circus. Eén van hun beste spellen vind ik nog steeds Drum Roll. Met deze Clown standoff bevinden we ons terug in de sfeer van het circus.


De laatste show in het circus ging echt heel slecht, en nu geven de verschillende clowns mekaar de schuld ... door taarten naar mekaar te smijten. En de traditie wilt dat de clown die het langste proper blijft, de winnaar is van het dispuut.

Clown standoff is onderverdeeld in 2 fases. In Fase 1 kiezen alle spelers tegelijkertijd een kaart. Elke speler heeft namelijk 1 tot 6 kaarten op hand, en 4 keer zullen de spelers elk een kaart moeten neerleggen. Kaarten die even sterk zijn worden geëlimineerd, en de hoogste kaart is de winnaar. De enige uitzondering is : zodra een kaart van waarde 1 en waarde 6 tegelijk op tafel liggen, dan wint de kaart met waarde 1 deze slag. De winnaars van een slag mogen de kaarten houden die ze gebruikt hebben om de slag te winnen, en dan start fase 2.


In fase 2 liggen er 6 taartwerp-kaarten in het midden van de tafel, bestaande uit 5 buk kaarten en 1 raak kaart. De speler die de meeste kaarten uit fase 1 heeft overgehouden mag nu starten. De speler trekt een kaart, of mogen een kaart afleggen van die kaarten die ze in fase 1 verzameld hadden om de open taartwerp-kaarten te schudden, en daarna er 1 te trekken. De speler kan ook zoveel kaarten afleggen als er nog spelers in het spel zitten om hun beurt te mogen overslaan.


Als een speler een buk kaart trekt, is er geen probleem en de beurt gaat naar de volgende speler. Als een speler een raak kaart trekt, is die speler uitgeschakeld. De stapel wordt nu opnieuw geschud en de speler met de meeste kaarten uit fase 1 mag een nieuwe kaart trekken. Dit gaat zo verder tot er 1 clown overblijft, dat dan ook de winnaar is.

Een filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Artipia Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts